Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

telekvásárlás

Erre mindenképp gondoljon, amikor telekvásárlás előtt áll!

Korábban egy videóban már láthatta nálunk a telekválasztás 12 pontját, most nézzük, mire is figyeljünk elsőként, ha telekvásárlás előtt állunk.

Mikor egy építtető eldöntötte építeni kezdi álmai házát, a legelső és legfontosabb lépése, hogy megtalálja a számára legalkalmasabb építési telket. Nézzük mit vegyünk figyelembe legelsőként a telekvásárlás előtt.

A telekvásárlás első lépése

Tehát egy építkezés véleményünk szerint a telekválasztással kezdődik. De hogyan döntsünk jól a telekvásárlás véglegesítése előtt? Az első lépés értékelésünk szerint az építési telek elhelyezkedésének kérdése az értékállóságot figyelembe véve.

Agglomeráció és telekvásárlás

Értékelésünkben természetesen hazánk határain belül maradunk és olyan területeket nézünk meg (a teljesség igénye nélkül), ahol ma egy családi ház nagy valószínűséggel a helyi jogszabályok alapján felépíthető.

A telekárak tekintetében kiemelkedik fővárosunk Budapest, azon belül is a Budai-hegység. Itt a terület magassága, a kilátás a belvárosra, a Dunára, emelheti magas értékre a telkeket. Egy ilyen helyen felépített ingatlan valószínűleg – ameddig a ház áll – rendkívül értékálló lesz.

Következő értékes terület lehet bármely megyeszékhelyünk belvárosi, óvárosi területe, ahol építkezésre még az önkormányzat lehetőséget ad. Ezen városaink területileg egyre inkább bővülnek, a központból kifelé terjeszkednek, ezért egy óvárosi terület nagy valószínűséggel szintén jó választás.

Vízparti, vízközeli telkek

Abban bizonyára egyetértünk, hogy egy Balaton parti telek szintén rendkívül értékálló befektetés. Egy ilyen helyen felépített ingatlan kedvezően hat majd a család minden leszármazottjának pénztárcájára.

További értékes terület a népszerű fürdőhelyek melletti – pl.: Hévíz, Zalakaros, Harkály, stb. – telek. Na és ne felejtsük ki ebből a felsorolásból sem a fővárost és a Duna-parti telkek értékét. Egy Dunakanyarban vásárolt telek várhatóan szintén jó befektetés lesz a jövőre nézve.

Itt nem mehetünk el a Kelet-magyarországi területek mellett sem. Egyre értékesebbek a Tisza és a Tisza tó melletti telkek. Érdemes figyelni ezeken a területeken végrehajtott például turisztikai fejlesztéseket.

Így lehet igazán értékes egy telekvásárlás

Tapasztalt építkezőként úgy látjuk, a televásárlást mindenképpen meg kell hogy előzze egy a saját költségvetést figyelembe vevő telekválasztás. A telek elhelyezkedése az értékállóság tekintetében mindenképp elsődleges. Ha Ön is építkezne, gondoljon arra, mit hagy majd unokáira. Legyen ez az első gondolata, amikor megfelelő telket keres családi háza számára.

Borítókép forrása: pixabay.com

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Elmondaná a véleményét? Tegye meg!x