Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

geotermikus hőszivattyú előnyei

Nagyon olcsó fűtés – Ez csak egy a geotermikus hőszivattyú előnyei közül

Lehet, hogy elsőre meglepő, de a legmagasabb szintű komfort és az energiatakarékosság elválaszthatatlan egymástól. A ma elérhető legmagasabb komfortfokozatot ugyanis egy hőszivattyú segítségével tudjuk megteremteni: egyenletes hőmérséklet a lakás minden pontján, nincsenek hidegen sugárzó felületek. A hőszivattyú ugyanakkor mást is garantál: a nagyon alacsony fűtésszámlát. És ez csak néhány dolog, lássuk melyek a geotermikus hőszivattyú előnyei.

Geotermikus hőszivattyú előnyei

A Kardos Labor Kft. a geotermikus hőszivattyú és a központi hővisszanyerős szellőztető gép műszaki szimbiózisából megalkotta az Energiakulcs® épületgépészeti rendszert, ami a mai otthonok rengeteg problémájára megoldást kínál. Gazdaságosabbá, kényelmesebbé teszi az otthonát, és számos olyan probléma is kezelhető vele, amit a nagyvárosi élet kényszerű velejárójaként kellett elfogadnunk (szmog, penészesedés).

10+1 érv amellett, hogy a geotermikus hőszivattyú a tökéletes fűtési rendszer

1. Nagyon alacsony fűtésszámlái lesznek

Mitől jó egy fűtési rendszer? Hogy a megszokott kényelmét alacsonyabb áron, esetleg jóval olcsóbban tudja biztosítani. A jól működő geotermikus hőszivattyús rendszer egyik nagy előnye, hogy megtakaríthatja vele a havi rezsi egy részét, a gázszámlán mindenképp látványosan spórolhat. A hőszivattyú biztosíték a nyugdíjas évekre: nem kell többé azon aggódnia, hogy nem fogja tudni fizetni a fűtésszámlákat.

2. Az épület hűtése gyakorlatilag ingyen van (2 Ft/óra)

A hűtéshez nem kell új berendezést vásárolni és beszereltetni, mert a geotermikus hőszivattyú ugyanolyan jól használható hűtésre is: a talaj hűtőhatását hasznosítja. A 2 forintos költség tovább csökkenthető „A” osztályú szivattyúval és H áramtarifával 1,34 Ft-ra (1 forint 34 fillér) óránként. Ennél takarékosabb hűtés a jelenleg ismert technológiákkal nem lehet elérni.

3. Az épület hűtése észrevétlenül működik, nem tudni mitől van hűvös

A magyarázat egyszerű: a talaj hűtőhatásának hasznosításához nem kell elinduljon a hőszivattyú.

4. Az épület frisslevegő-ellátása tökéletes

Hogy is állunk a hagyományos szellőztetéssel? Az ablakok kitárásával a levegőn kívül beáramlik még a zaj és a szmog, télen a hideg, nyáron a rovarok. Hőszivattyúval nem fogja többet az utcát fűteni: az Energiakulcs®  rendszer felügyeli a szellőztetést, és hasznosítja az elszívott levegő hőjét.

5. A pollenszűrés is megoldható a frisslevegő ellátásban

Ma Magyarországon minden 5. ember allergiás. Tavasszal sokan megtapasztalják a pollenallergia kellemetlen hatásait, ami elől még az otthonukba sem tudnak menekülni. A pollenszűrésnek köszönhetően a lakás levegője nem fogja irritálni a beteget, végre fellélegezhet.

6. A penészesedés teljesen kizárt

A pára az elhasznált levegővel együtt távozik, ezért télen nem lesz magas a páratartalom.

7. Az utca füstje és a szmog kiszűrhető a frisslevegő ágba helyezett aktívszén szűrővel

A nagyvárosi élet árnyoldalához tartozó légszennyezettség, a szmogriadók nem fogják befolyásolni otthona levegőjét. Gondoljon bele, mit tehet az a nagyvárosban élő ember, aki friss levegőt szeretne szívni? Ehhez eddig kilométereket kellett utazni! A hővisszanyerős szellőztetés a tiszta levegő luxusával ajándékoz meg.

8. Zéróenergia üzemeltetés is megoldható (nincs áram- és gázszámla)

A geotermikus hőszivattyú egyik nagyon fontos előnye, hogy a teljesen ingyenes talajhőt használja fel. Működéséhez azonban elektromos energia szükséges, ezt ki lehet váltani napelemmel. Ezáltal Ön függetleníti magát úgy a gázszolgáltatótól, mint az elektromos áram mindenkori árától.

9. Láthatatlanok a hőleadó felületek, az épületszerkezetbe vannak integrálva, radiátorok nincsenek az épületben

Nem kell helyet biztosítani a hőleadóknak, ezzel hasznos hely szabadul fel a lakásban. Lakberendezési szempontból is ideális: bármilyen padlóburkolatot, szőnyeget lehet választani.

10. A talajban kiépített hőnyerő szondák a következő 100 évben hűtő-fűtő energiaforrást biztosítanak

Könnyen belátható, hogy a geotermikus hőszivattyú akkor igazán jó befektetés, ha hosszú éveken, évtizedeken át lehet rá számítani. A Kardos Labor Kft. a hosszútávú megoldások elkötelezett híve: ennek jegyében az általunk vállalt garanciát is hosszútávúra terveztük. Az általunk forgalmazott Sirac hőszivattyúra 10 év teljes körű garanciát vezettünk be, ezzel piacvezetők lettünk garanciahosszúság terén a hazai piacon!

Hogyan működik a geotermikus hőszivattyú? Olvassa el ide kattintva.

+1 geotermikus hőszivattyú előny:

A kiépített rendszerhez nem kell érteni, gyakorlatilag gondozásmentes, észrevétlenül teszi a dolgát, még tél-nyár átkapcsolást sem igényel. A Kardos Labor Kft. minden berendezéshez éves karbantartási szolgáltatást biztosít, a rendszer felügyeletével biztosítjuk, hogy év közben gyakorlatilag nincsenek meghibásodások.

Elég volt az ígérgetésből, beszéljenek a számok!

Sokszor tapasztaljuk, hogy az energiatakarékos épületgépészeti megoldások terén rengeteg ígéret, sok esetben megalapozatlan hazugság hangzik el az értékesítés megtámogatására. Ez nálunk soha nem történhet meg: a szakmában eltöltött több, mint 25 év alatt a Kardos Labor Kft. több tucat geotermikus hőszivattyút telepített és felügyel a mai napig. 2005 óta foglalkozunk problémásan üzemelő hőszivattyúk diagnosztizálásával. Minden rendszert dokumentálunk, jegyzőkönyvben rögzítjük az adatokat. Mára országos szintű ismertséget szereztünk, és a hőszivattyú lett a cégünk szakterülete.

Ha Önt a számokban kifejezhető tények és értékek, a valós megtakarítás érdekli, mi a már üzemelő rendszerek adataival tudjuk segíteni a döntését. Szakmai múltunk a biztosíték rá, hogy minden adat megalapozott és később számon kérhető.

Győződjön meg arról, milyen valós előnyöket jelent egy geotermikus hőszivattyú konkrétan az Ön otthona esetében! Kérje ingyenes és teljesen kötelezettségmentes tanácsadásunkat itt:

Cégünk a Kardos Labor Kft. minden csütörtökön ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít az építkezni vagy felújítani szándékozók részére! Ezen felül online is konzultálhatunk. Kérjen időpontot ide kattintva még ma!

Címlapkép: Megvalósult geotermikus hőszivattyú projekt talajszondája telepítés után – Nyíregyháza

Subscribe
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Nagy Károly,
Nagy Károly,
4 éve

Üdv:Szeretném meg kérdezni,mennyibe kerül ennek a telepitése,Bp-től 50 km-re.Van-e kedvezmény nyuggereknek,lehetséges- elfogadható részlet fizetéssel fizetni??

Kardos Ferenc
4 éve
Reply to  Nagy Károly,

Tisztelt Károly!
A kiépítés költségeiről ebben a blogbejegyzésben tud tájékozódni: https://futofolia.blog.hu/2017/12/03/mit_valtsunk_ki_napelemekkel_az_elektromos_futest_vagy_a_hoszivattyus_futest_inkabb
Tudunk kamatmentes kölcsön intézésében segíteni fűtéskorszerűsítés jogcímen.
Némi nyugger-kedvezményt is összekapirgálunk, ha odajutunk:-)

A gazdaságos hőszivattyúzáshoz alacsony hőmérsékletű felületfűtések szükségesek, padló- fal- esetleg mennyezeti kialakításban.
Van Önnek ilyen?
Meg kell nézni a házat, hátha hőszigeteléssel kellene kezdeni a projektet.

2
0
Elmondaná a véleményét? Tegye meg!x